Śródziemnomorskie smaki w Punta Prima
Odpowiednio dobrane wino potrafi wzbogacić smak potraw, a wieczorowi nadać szczególnego charakteru. Restauracja Punta Prima zaprasza wielbicieli hiszpańskich specjałów na kolację połączoną z degustacją win 30 marca o godzinie 20.
Rozkosz dla podniebienia
W trakcie wieczoru podana zostanie czterodaniowa kolacja według menu specjalnie opracowanego na tę okazję przez szefa kuchni. Dania będą inspirowane potrawami kuchni śródziemnomorskiej. Na gości będą czekały takie specjały jak oryginalnie przygotowane muszle św. Jakuba w cieście, doskonałe risotto, czy stek z tuńczyka w sezamie lub stek z polędwicy wołowej z foie gras. Na deser podniebienia ucieszy przepyszny mus czekoladowy z chilli.
Jak pragnę wina!
Do każdej z potraw profesjonalny somelier Marcin Gęsicki dobrał odpowiednie wino. Istnieje jego mnóstwo rodzajów i odmian. Smak i zapach zależy od wielu czynników, m.in. od rodzaju szczepów winogron oraz sposobu ich uprawy. W trakcie degustacji somelier zdradzi tajniki doboru win podkreślających smak i zapach potraw. Klienci będą mieli okazję spróbować wyśmienitych win z Francji, Izraela czy Portugalii.
Hiszpański temperament
Degustacje wina to nie jedyne atrakcje jakie można spotkać w Punta Prima. Miłośników hiszpańskich smaków i temperamentu zapraszamy na cykliczne wieczory hiszpańskie. Najbliższy z nich odbędzie się 29 marca.
Zapraszamy!
Cena kolacji wraz z degustacją to 250 złotych. Ilość miejsc jest ograniczona, dlatego zachęcamy do dokonywania rezerwacji pod numerem 22 406 08 86 lub adresem e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Dla uczestników przewidziany jest również specjalny rabat na zakup degustowanych win.