Kongres Szefów Kuchni 11 października w Warszawie

Jakub Zaryński

Największe w Polsce spotkanie Szefów Kuchni odbędzie się już 11 października w Warszawie. To jedyne miejsce, w którym kuchmistrzowie z całego kraju mogą wymienić swoje poglądy i doświadczenia. Na wydarzeniu pojawi się także ok. 100 dostawców HoReCa. Uczestnicy będą mogli również wziąć udział między innymi w warsztatach produktowych. 

Podczas Kongresu Szefów Kuchni będzie możliwość wymiany poglądów i opinii, ale przede wszystkim zdobycia najwyższej jakości wiedzy merytorycznej o zarządzaniu zasobami ludzkimi, zakupami, zapasami czy całą restauracją. Dodatkowo szefowie kuchni dowiedzą się jak pracować na własne nazwisko, a specjaliści przeprowadzą trening przywództwa.

Idea Kongresu opiera się na równoległym prowadzeniu debat i prelekcji, możliwości zapoznawania się z filozofią działania, a także asortymentem firm, które zdecydowały się wesprzeć całe wydarzenie. W debacie "Trendy społeczne a gastronomia. W jaki sposób przygotować się na nadchodzące zmiany społeczne i rynkowe?" weźmie udział Szef Witek Iwański, który współpracuje z naszą marką – mówi Olga Andrzejewska, Key Account Manager FrieslandCampina Foodservice Poland. Z produktami Debic i daniami nimi inspirowanymi będzie można zapoznać się na naszym  stoisku, na które serdecznie zapraszamy – kontynuuje.

Działania marki Debic wsparte będą pomocą fachowców - wielokrotnie wyróżnianych i nagradzanych Szefów Kuchni. Będą nimi Witek Iwański, Paweł Salamon oraz doskonały cukiernik - Paweł Mieszała.

Pomiędzy debatami przewidziane zostały 2 przerwy, podczas których będzie możliwość przeprowadzenia pokazów na stoiskach wystawców. Marka Debic w godzinach 11:30-12:30 zaprezentuje słodką, choć nieco "złamaną", odsłonę marki, którą przedstawi Paweł Salamon. Od 13:50 do 14:50 słonymi inspiracjami podzieli się Witek Iwański – dodaje Olga Andrzejewska.

Uczestnicy Kongresu będą mogli także spróbować lodów przygotowanych przez Pawła Mieszałę przy użyciu bazy Debic Parfait do lodów i musów lodowych, a także skosztować lodów włoskich, wytworzonych przy użyciu nowości – płynnej bazy Debic Soft Ice.

Organizatorzy imprezy postanowili dodatkowo uatrakcyjnić program i stworzyli możliwość uczestnictwa w grze miejskiej "Magiczny Targ", gdzie szefowie kuchni, będą przemieszczać się po stoiskach ok. 30 firm, które zgłosiły swój udział w zabawie. Trud najszybszych uczestników zostanie nagrodzony atrakcyjnymi upominkami.

Więcej informacji o wydarzeniu można znaleźć na stronie: http://kongresszefowkuchni.pl/